top of page
Baner 2600_462 px.jpg

אירועים קרובים

  • לאור הביקוש נפתח מחזור נוסף והגדלנו את מס המפגשים "כוחה של קהילה"
    לאור הביקוש נפתח מחזור נוסף והגדלנו את מס המפגשים "כוחה של קהילה"
    מספר תאריכים
    יום ה׳, 02 במאי
    zoom
    02 במאי 2024, 16:30 – 18:30
    zoom
    02 במאי 2024, 16:30 – 18:30
    zoom
    להכשרת יועצים לפיתוח חוסן קהילתי ומנהלי ומלווי קהילות לפיתוח ארגוני בהובלת גב' מרים שפירא וד"ר שי בן יוסף

חדשות פ.א.י

תוכן מקצועי חדש 

 

סרטונים ממפגשי למידה חדשים

פתוח רק לחברי קהילה רשומים 

 
 
לחיות באזור הגאונות
01:16:13

לחיות באזור הגאונות

מוביל המפגש: ד"ר יורם גלי אחראית המפגש: איריס שדה רסלר יום חמישי 21.03.2024 בשעות: 18:30 - 20:00 "אזור הגאונות" הוא אותו אזור שמעבר למצוינות האישית - שבו אדם פועל במיטבו, אוהב את שעושה ומעורר השראה לסובבים אותו. עיקר ביטויו בתחום ההתפתחות האישית (personal development) ועם זאת, מהווה מוקד אטרקטיבי אפשרי בכל ייעוץ ואימון אישי. עבודה עם "אזור הגאונות" במהלך ליווי ארגוני, אימון או ייעוץ אישי יכולה לתת נקודת מבט מעמיקה ומיוחדת ליועצים ארגוניים. מטרת המפגש היכרות עם אזור הגאונות וייחודו לצד דרכים לזהותו ברמה האישית עבור היועצים הארגוניים ועבור לקוחותיהם. במה נעסוק? נציג את אזור הגאונות לצד אזורים אחרים שקיימים אצל כל אחד מאיתנו. נכיר את חסם הרף העליון שמעכב אותנו מלהגיע לאזור הגאונות ובו-זמנית פועל לצמצם את משך זמן השהייה שלנו שם. נבחין בשלושת המרכיבים של אזור הגאונות ונתחיל לזהות אותם - כל אחד אצל עצמו. נפגוש ונתרגל כלי מרכזי מוביל באיתור אזור הגאונות. אחרי זיהו אזור הגאונות וגילויו, נכיר דרכים לשמר אותו ולטפחו. נפרוס יישומים אפשריים שונים, בחיים האישיים כמו גם בחיי העבודה. מהלך המפגש בחלק הראשון, נציג את המושג ואת מערכת המושגים שמקיפה אותו, כולל הקשר הקיים ביניהם. נפגוש ארבעה אזורים ונתמקד באזור הגאונות. כמו כן נכיר את חסם הרף העליון, שמכיל ארבעה פחדים מרכזיים (שרבים מכירים אותם גם כאמונות מגבילות). בחלק השני, נסביר איך יכול כל אחד לפעול כדי לזהות את אזור הגאונות שלו ובהמשך - לבחון דרכים לעבודה אישית (בייעוץ או באימון למנהלים), תוך הבנת הייחוד של תרומת אזור הגאונות לכל אחד. בהמשך, נציג כיוונים קיימים אפשריים נוספים לעבודה עם אזור הגאונות. על מוביל המפגש: ד"ר יורם גלי PhD, MEI- יועץ בכיר לפיתוח ארגוני, מעל ל-40 שנה. מומחה להתנהגות צוותית, מומחה לטיפול ממוקד-פתרון ומומחה ביצירת ידע מקורי וחדשני. www.YoramGalli.com. בונה יכולות אישיות וצוותיות. יועץ, מאמן, סופרוויזור ומרצה באקדמיה בתחומי מומחיותו. מקיים תוכנית צמיחה אישית (תצ"א). מחבר הספר: אפקט הצוות - מניהול אנשים להובלת צוות מנצח. חבר פאי; חבר צוות היגוי ב-SOLworld, הקהילה הבינלאומית של הגישה ממוקדת-הפתרון בארגונים; יועץ מוסמך באגודה הישראלית לטיפול ממוקד; חבר (הנהלה, לשעבר) באפק, האגודה הישראלית ללימוד תהליכים קבוצתיים וארגוניים; מייסד משותף של המרכז הישראלי לגישה ממוקדת-פתרון. על אחראית המפגש: איריס שדה רסלר: יועצת ארגונית מומחית במנהיגות קשובה. יוצרת מודל "מנהיגות בששת החושים". מנחת "ריטריט מודעות ניהולית" להנהלות בכירות ומורה ליוגה. חברה בהנהלת פ.א.י וראש תחום פ.א.י למידה.
שילוב CBT בייעוץ ארגוני
01:28:30

שילוב CBT בייעוץ ארגוני

וובינר שהתקיים בתאריך: 13.7.23 בין השעות 18:00-19:30 מבוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) הוא סוג של פסיכותרפיה שהוכחה כיעילה בטיפול במגוון רחב של בעיות נפשיות, כולל חרדה, דיכאון ומתח. CBT יכול לשמש גם כדי לשפר את הביצועים במקום העבודה. בוובינר זה דנו כיצד ניתן להשתמש ב-CBT כדי לסייע למנהלים ולעובדים בארגונים. במה נעסוק: מהו CBT? כיצד ניתן להשתמש ב-CBT כדי לשפר ביצועים במקום העבודה? טכניקות CBT ספציפיות שניתן להשתמש בהן בארגונים כיצד ליישם CBT בארגונים CBT הוא כלי רב עוצמה שניתן להשתמש בו כדי לסייע למנהלים ועובדים בארגונים. על ידי לימוד מטופלים כיצד לזהות ולאתגר מחשבות והתנהגויות שליליות, CBT יכול לעזור להם לשפר את הביצועים שלהם, להפחית מתח, ולהשיג את המטרות שלהם. בוובינר עסקנו בזיהוי, בדרכים, בטכניקות ובכלים של הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי. על המרצה: ד"ר יעל סנה יועצת, מגשרת, ומטפלת קוגנטיבית התנהגותית. מנהלת את מרכז סנה לפיתוח אישי וארגוני מרצה באוניברסיטת בן גוריון.
"אסטרטגיה מרחבית"- כיצד סביבות עבודה משפיעות על ארגונים ואנשים?
01:30:44

"אסטרטגיה מרחבית"- כיצד סביבות עבודה משפיעות על ארגונים ואנשים?

מה קורה כשהדברים לא בסדר? שם המרצה: אלון שוורץ אחראית המפגש: איריס שדה רסלר הוובינר שהתקיים ביום שלישי 6.2.24 בשעה 18:00 במרכז שירות הלקוחות של חברה אמריקאית נערך ניסוי בכלי חדשני שניטר מדדים מגוונים של פעילות העובדים במטרה לגלות את הקשרים הנסתרים בין ההתנהלות לבין איכות העבודה. המדדים שנלקחו בין השאר היו- מיקום העובדים בכל רגע נתון, מידת התנועתיות שלהם, דופק, קשרי מבט בין העובדים לבין עצמם, עוצמת הקול שלהם ועוד ... אחד הגילויים המפתיעים של הבדיקה הראה שיש מתאם בין גודל השולחנות בהם הם ישבו בהפסקות האוכל לבין הפריון של העובדים. המיקום הפיזי של כל אחד בהפסקת האוכל קבע את מידת ההצלחה שלו בקידום מכירת חבילות תיירות ללקוחות. אסטרטגיה מרחבית היא תחום מתפתח בעולם הייעוץ המבקש לבחון את ההשפעה של סביבת העבודה על ארגונים. סביבה אינה מורכבת רק מהיבטים פיזיים ומקובל לחלק אותה לשלושה תחומים: הסביבה הפיזית הסביבה התרבותית תקשורתית והסביבה הטכנולוגית בוובינר הוסבר כיצד כל אחד מהתחומים הללו משפיע על ההתנהלות האנושית, על דרכים למדוד את ההשפעה וכיצד ניתן להשתמש בסביבה ככלי עבודה לקידום איכות החיים של המשתמשים בה. בפשטות- כיצד ניתן ליצור ארגונים שמאפשרים יותר שת"פ או חדשנות, כיצד מייצרים בתי ספר שמלמדים או בתי חולים שמבריאים. נתייחס למושג סדר ולתפקידו בעבור אנשים וארגונים וכיצד הוא מקדם את היכולת או את אי היכולת שלנו לתפקד באופן מיטבי. הובאו דוגמאות מהמחקר ומהשדה להשפעות של סביבה על ארגונים ועל השינויים שהתרחשו בהתנהלות כתוצאה משינוי סביבתי. וננסה לתרגל במרחב הזום הבעייתי כלים לאבחון סביבתי ואת האופן בו סביבה משפיעה עלינו. אלון שוורץ יועץ ארגוני המתמחה בדיוק של סביבות עבודה וביצירת חוויות עובד ולקוח מקדמות. דרך שינוי בסביבה ניתן לקדם עליה בפריון, בשביעות רצון העובדים בשיתופי פעולה ובתחומים נוספים של חיי הארגון. קידום שיתופי פעולה עם אדריכלים המעצבים סביבות עבודה, תמיכה בארגונים בתהליכי מעבר ובניה של אסטרטגיה מרחבית לצד האסטרטגיה העסקית. אלון שימש מעל שבע שנים כמנכ"ל של ארגון מעסיקים וכסמנכ"ל מש"א. אלון מקליט את הפודקאסט עיצוב מרחב בו הוא עוסק באופן שבו מרחבים מעצבים ומשפיעים על אנשים וארגונים.

דברים שחשוב לנו לדעת כחברי קהילה

bottom of page